Poesiens Skriveværksteder & Workshops

Poesiens Hus er en fysisk base for landets digtsamlinger og arrangerer oplæsninger, workshops, teater, debataftener m.m.

Poesiens Hus' skriveværksteder, workshops i huset, ude af huset, i Poesiens Bus.m.

Digterens Værksted

Skærmbillede 2023-03-29 kl. 12.49.42

Digterens værksted er et tilbud til dig der vil fordybe dig i den poetiske skriveproces sammen med andre og med inspiration fra 6 fantastiske digtere. Alle aldre og skostørrelser er velkomne. 
Pris: 3500 kr.
Vi starter nyt værksted i efteråret 2023.

Kursets form:
Vi mødes hver anden torsdag fra kl 17 - 20 og læser hinandens tekster. Ca. hver anden gang får vi besøg af en digter eller to der fortæller om deres eget aktuelle og endnu upublicerede arbejde, giver feedback på gruppens tekster og har en god skriveøvelse med.
Der er vegetarisk aftensmad hver gang.

Digterne til sidste Digterens Værksted var:
Theresa Salomonsen
Jesper Sternberg
Jacob Lassen
Sebastian Nathan
Julie Steen- Knudsen
Helene Johanne Christensen

Der opdateres løbende hér, eller følg os på instagram eller facebook. Du er også meget velkommen til at skrive til os for yderligere info: workshop@poesienshus.dk.

Workshops for børn & unge

ORDBÆR - for 3.-6. klassetrin

ordbærfoto


Til skoler, foreninger, organisationer:                                                                                                                                               
Vi tilbyder en 2 timers skriveworkshop: ORDBÆR - for 3. - 6. klassetrin centreret omkring ordleg, øget ordkendskab - at opdage ordene og sprogets leg og magi. Det hele bliver til et klassesæt af ordbøger.

“Historierne blev til noget, man slet ikke vidste man kunne skrive.”
Nour, elev i 3. klasse på Rådmandsgade Skole i København.

Workshoppen tilbydes som del af Poesiens Hus' workshop katalog - underviser er Poesiens huspoet, forfatter og digter Liv Ea. 
 Hvad er et ordbær? Ordbær er et sammensat ord med lige præcis den betydning eleverne giver det. Eksempelvis ‘Snesøvn’: Når man sover så let som nyfalden sne. Eller ‘Skrigemorgen’, når en morgen bare er for meget. Eller ‘Vintermod’, når man er modig i mørket om vinteren. 

Ordbær er et skriveværksted og puslespil, der går ud på at finde på ord, der ikke findes, men burde, og skabe en ny ordbog i fællesskab. I løbet af
workshoppen leger børn med ord og vendinger sammen med hinanden og Poesiens Hus' huspoet. Sammen skaber, skriver og illustrerer vi en unik bog, og til sidst udleveres et trykt et klassesæt af bøger.                                    

Poesiens huspoet sætter eleverne i gang og hjælper dem hele vejen igennem, om det er manglende idéer eller korrektur, der spænder ben.
Til sidst kan man nyde de tekster og ord ens klassekammerater har fundet på, og se hvilken kreativitet, absurditet og genialitet, der ligger mellem forside og bagside på den bog, man får med hjem, og kan læse med sin egen familie. Og snakke videre om og smage mere på både dejlige og farlige ord.

ORDBÆR er egnet for 3.– 6. klassetrin
I praksis er det en 2 timers workshop om at forny og eje sproget. Eleverne vil bygge nye ord og udtryk og blive guidet til at lave en ordbog med spritnye ord.
Workshoppen er sjov og legende og målet er at eleverne får ejerskab over og forståelse for udviklingen af sproget. For udskolingen er workshoppen lidt anderledes – flere øvelser, de skal skrive mere selv. 

Sted: Workshoppen kan foregå i Poesiens Hus' egen sal - eller på skolen. Vi har til huse i en stemningsfuld, nedlagt kirke i Møllegade på Nørrebro.

Underviser: Workshoppen varetages af huspoet Liv Ea: Liv Ea er forfatter og digter, bosiddende i København. Hun er født i 1999, uddannet på Forfatterskolen for børnelitteratur i 2018, og debuterede med ungdomsromanen KIGGER NED FALDER OP samme år på forlaget Jensen & Dalgaard. Liv Ea underviser i kreativ skrivning for børn og unge, og er Poesiens Hus' allerførste huspoet. I 2021 udkom Liv Ea på det Århusianske forlag Herman & Frudit med digtsamlingen LYS BLIVER TIL LØV.

Ønsker du at booke, eller blot høre nærmere, så skriv til: workshop@poesienshus.dk.

Tro, Håb og Kærlighed - for konfirmandhold

trohåbkærlighed-3(1)

Vi tilbyder en 2 timers skriveworkshop for konfirmandhold centreret omkring at sætte ord på de store emner.

Workshoppen tilbydes som del af Poesiens Hus' workshop katalog - underviser er forfatter og digter Liv Ea.

Poesiens Hus har til huse i en nedlagt kirke - i Møllegade 7, 2200 København N.

Der vil blive lavet skriveøvelser og snakket om skriftens styrke, det svære ved at finde ord og det vigtige I at kunne finde sig selv i litteraturen.

Workshoppen vil resultere i en lille udgivelse med tekster om Tro, Håb og Kærlighed skrevet af de deltagende, hver konfirmand og konfirmandholdets præst får et eksemplar:

Digter og forfatter Liv Ea guider konfirmandholdet, læser højt af eksempler og giver med en legende tilgang plads til de deltagendes egne tanker og følelser og hjælper med at få dem ned på papir.

Bogen vi være kærkommen hos både konfirmanden og konfirmandernes familier.


Tro, håb og kærlighed er en selvskabt mindebog om både konfirmand-tid, de emner konfirmationsforberedelsen har fokuseret på, og de tanker om livets store spørgsmål konfirmandundervisningen har vakt. Et særligt minde om ungdommens møde og forståelse af livets store spørgsmål, der hurtigt flakser i en travl unge-hverdag.

En fysisk og håndgribelig bog med disse tanker nedfældet og trykt giver tankerne anker.

Om forfatter og digter Liv Ea:

Liv Ea er forfatter og digter, bosidende i København. Hun er født i 1999, uddannet på Forfatterskolen for børnelitteratur i 2018 og debuterede med ungdomsromanen KIGGER NED FALDER OP samme år på forlaget Jensen & Dalgaard. Liv Ea underviser i kreativ skrivning for børn og unge mange steder og er Poesiens Hus' allerførste huspoet. i 2021 udkom Liv Ea på det Århusianske forlag Herman & Frudit med digtsamlingen, LYS BLIVER TIL LØV. 
Om Poesiens Hus
Poesiens Hus er et originalt, æstetisk og omverdensvendt poesihus, der viser poesiens relevans og
potentiale som forandringskraft fra sin base i København.

Workshoppen er del af Poesiens Hus' workshop katalog. Pris: 8000 kr. - prisen er inklusive bog eksemplar af konfirmandernes egne skrevne Tro, Håb og Kærlighed til hver konfirmand og konfirmandholdets præst:

Ønsker du at booke, eller blot høre nærmere, så skriv til: workshop@poesienshus.dk.

Poesiens Hold

Skærmbillede 2023-04-10 kl. 16.00.05


Poesiens Hus har ansat 8 digtere/forfattere og 8 billedkunstnere/illustratorer til at skrive og skabe sammen med unge mennesker i Midtjylland i uge 17.

Vil du have besøg af os i din kommune, dit bibliote eller organisation? Så skriv til karen@poesienshus.dk.

I et møde mellem unge mennesker og professionelle forfattere og billedkunstnere, skabes nye ord, forbindelser og fællesskaber i et intenst forløb, der udmønter sig i en vandreudstilling og en fælles bogudgivelse, skrevet og illustreret af unge i Struer. Holstebro, Skive, Herning, Lemvig, Ikast-Brande, Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner. Bogen udgives af Ordskælv, og lanceres på Børnekulturmødet i Herning d. 12. oktober 2023.

WEB_Poesiens_bus11

I midten af 2023 kører Poesiens Bus igen på tour - i helt ny bus.
POESIENS BUS er en mobil version af Poesiens Hus, der bringer poesien ud i hele landet, og skaber læselyst og litterære fællesskaber, på tværs af geografiske, økonomiske og sociale skel. Poesiens Bus henvender sig særligt til unge mellem 15-25 år. Vores primære samarbejdspartnere er ungdomsuddannelser, folkeskoler, højskoler og efterskoler, samt biblioteker, kulturhuse, litteraturfestivaler og litterære foreninger fordelt i hele Danmark.
Læs mere.

POESIENS HUS

Poesiens Hus, C/O LiteraturHaus
Møllegade 7, 2200 København N

Leder Karen Siercke
karen@poesienshus.dk
CVR: 34641536

Foreningen POESIENS HUS er drevet med støtte fra 
Statens Kunstfond
Københavns Kommune
Nordisk Kulturfond