HELT SÆRLIGT ORDBÆR EFTERÅR MED GRATIS ORDBÆR WORKSHOPS TIL SKOLER I KØBENHAVNS KOMMUNE!
FÅ GRATIS ORDBÆR WORKSHOP PÅ DIN SKOLE
OKTOBER 2024: uge 40, 41, 43 – 2024
Poesiens Hus kan, med støtte fra Københavns Kommune tilbyde 20 skoler i Københavns Kommune
GRATIS Ordbær workshop
Læs her hvad, hvornår og hvordan:
ORDBÆR WORKSHOP
Ordbær er et skrive- og tegneværksted, der går ud på at eleverne smager på ord, ser sproglige sammenhænge, og finder på ord og sammensætninger, der ikke findes, men burde:
Fx. “Snesøvn”: Når man sover så let som nyfalden sne...
Eller 'Skrigemorgen', som vist ikke behøver en forklaring...
Ordbær er et besøg af Poesiens Bus med en professionel forfatter og en professionel illustrator, der i løbet af workshoppen hjælper børnene til i fællesskab at lege nye ord, billeder og betydninger frem.
Formålet er at give børnene helt håndgribelige oplevelser af at det kreative sprog tilhører dem, og give dem lyst til at fortælle videre på verden - også efter at Poesiens Bus er kørt videre.
Dagens værker bliver samlet i en unik bog, der bliver trykt i klassesæt.
Poesiens Hus’ hold af forfattere og illustratorer sætter eleverne i gang, og hjælper dem hele vejen igennem fra idé til færdig udgivelse.
HVORDAN SER DAGEN UD
Poesiens Hus møder ind med et Poesiens Hold; en professionel forfatter og en professionel billedkunstner, begge med undervisningserfaring. Læs deres biografier nederst.
Sammen opdager vi og eleverne ordenes magi, møder sprog og ord på nye måder, og finder på, og vi har før med stor succes afholdt Ordbær på københavnske skoler:
“Historierne blev til noget, man slet ikke vidste man kunne skrive”
- Nour, elev i 3. klasse på Rådmandsgade Skole i København.
På en enkelt dag/booking skal to klasser fra klassetrin 2.-6. klasse deltage. Formiddag har den ene klasse billedkunst, den anden ordleg. Efter middag bytter vi.
Begge klasser skal altså afsætte en skoledag – i bytte med en hel unik oplevelse og ordglæde! Det hele ender i en bog, I får som klassesæt.
Underviserne tilpasser ORDBÆR workshoppen jeres skoles hverdag, så pauser, frokost osv. ligger hvor de plejer – det aftaler vi sammen når I har booket.
HVORFOR KOMMER VI MED ORDBÆR?
Børn og unge skal beriges. De skal have et sprogbad, der skærper deres sanser og giver dem så stærke billeder og fortællinger, at de er rustet til det daglige møde med virkelighedens menneskemudder hele livet igennem.
Når Poesiens Bus kommer forbi med Ordbær, oplever alle børn og unge et frirum til at udforske ordenes og tegningens kraft på egne præmisser.
HVAD SKAL SKOLEN GØRE FOR AT BOOKE ORDBÆR?
BOOK JERES GRATIS ORDBÆR DAG HER via link.
Brug kodeordet: Oktober.
Når du trykker på billetto-linket ovenfor, er der en trin for trin guide til at booke øverst i teksten.
KONTAKT OS
Spørgsmål/problemer med at booke en dag?
Skriv til workshop@poesienshus.dk, så hjælper vi dig med svar og evt. booking.
Obs. workshoppen er gratis, men ved afmelding betales 750 kr i afmeldingsgebyr.
HVEM BESØGER JERES SKOLE?
Forfatter Anna Klahn
Anna fortæller: 'Jeg skriver for at åbne mig for det, der findes, blæst med stænk af saltvand, lugten af tang og det, der bruser i mørket.' Anna er forfatter, skriveunderviser og projektleder på Tag Stemmen Tilbage, et forfatterprojekt for tidligere voldsramte. Hun elsker når ord åbner lukkede rum i og imellem os - og at styrke modet til sårbarhed med sine elever.
Anna er uddannet lærer, og uddannet fra Gladiators forfatterskole. Annas udgivelser tæller digtsamlingen Fra den afdødes hus, publikationer i danske og udenlandske litteraturtidsskrifter, /antologier. Anna arbejder på sin første roman med støtte fra Statens Kunstfond og Danske Skønlitterære Forfattere.
Tegner og illustrator Puk Ewdokia
Puk er tegner og illustrator. Hun bruger tegningens sprog til at fortælle visuelle historier og skabe stemninger. Hverdagen, bybilledet, arkitektur, mennesker og de små ting, man ofte overser, er hendes yndlingsmotiver at zoome ind på.
Derudover underviser Puk unge og voksne i tegning, og til daglig driver hun også sin butik og værksted Ewdokia Shop i Aarhus. Puk har uddannet sig på Holbæk Kunsthøjskole,Opgang 2, Teknisk Skole og Aarhus Kunstskole. Hun har udstillet sine tegninger i Kroatien, Portugal og flere steder i Danmark herunder Aarhus, København og Kolding, og bidraget til en række udgivelser, bøger og magasiner.
llustrator, forfatter, multikunstner Franz M.H. Bomberg
Franz Bomberg lever af og for at skabe kunst- og kulturoplevelser for børn og voksne - som forfatter, illustrator, musiker, skuespiller og filmskaber. Han har flere års erfaring med at konceptudvikle og afholde undervisningsforløb for børn og unge, og med at skabe unikke universer og historier. Som illustrator veksler han mellem det karikerede og naturalistiske.
Som tilflytter til Bornholm er Franz bl.a. inspireret af de bornholmske folkesagn, og arbejder med historier om havfolk, trolde og underjordiske væsner. Franz har en bachelor i Film- og Medievidenskab, er cand.mag i Medievidenskab (begge Københavns Universitet), og er uddannet ved Forfatterskolen for Børnelitteratur.
Forfatter Maja Elverkilde
Maja Elverkilde er skønlitterær forfatter, siden 2013 bosat i Sverige, langt ude i skoven og helt primitivt. Her eksperimenterer hun med alternative måder at gøre hverdag på. Mindre kredsløb er i det hele taget et nøgleord, og håndsyede bøger efter de traditionelle bogbindingsteknikker er i den forbindelse blevet en vigtig del af både skriveprocessen og undervisningen.
Seneste udgivelser er klimaromanen ’Når vi rejser til Mars’(Escho 2021) og det håndsyede digthæfte ’Olie og appelsin’ (Pote Produktion 2021). Som en knopskydning af romanen har hun desuden udviklet ’Skovmeditationerne’, 17 tilknytningsøvelser til naturen, der både findes som udstilling og gør-det-selv-hæfte.
Vi vil glæde os til at besøge jer!
Line-Maria Lång
Line-Maria er forfatter og udgiver både voksen- og børnelitteratur. Hun har stor tiltro til fantasien, og er særligt interesseret i upålidelige fortællere. Hendes bøger er oversat til græsk, tamil, serbisk og engelsk.
Hendes seneste børnebog 'Frank mig her' vandt Blixenprisen 2023 for årets børneudgivelse blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for børnelitteratur, 2023. Udgivelser: Rottekonge (Rosinante, 2009), Artiskokhjerte (Rosinante, 2014), Blå Tiger (Rosinante, 2018), Himmelanker (Gyldendal, 2021) Frank mig her, skrevet med Karen Vaad (Vild Maskine, 2022), Dear Prudence – en afskedsrejse, skrevet med Thomas E. Kennedy (Forlaget EM, 2022).
Rikke Otte
Rikke Otte arbejder i krydsfeltet mellem tegning, design, skrift og økologisk tænkning.
Hun er optaget af menneskers relation med det mere-end-menneskelige; såsom planter, dyr, sol, vind, vand mm. Gennem skrift, tegning og kropslige praksisser, undersøger hun bl.a. hvordan det at lytte til intuitive fornemmelser, sansninger og forundring, kan åbne for nye oplevelser af forbundethed med steder, planter, dyr, vejr, økosystemer mm.
Det at tegne, oplever hun som en slags sted, mens hun tilgår tegningen i sig selv som sprog. Kandidat fra Designskolen Kolding og MA fra Schumacher College i England.
Daniel Dalgaard
Daniel Dalgaard er bachelor i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet (2013), uddannet fra Forfatterskolen (2011), og har undervist i kreativ skrivning gennem mange år på blandt andet Vestjyllands Højskole, hvor han var fast lærer fra 2016-2021.
Daniel har udgivet flere bøger, senest den anmelderroste roman Sfinx (Gutkind 2021). Aktuel med romanen Vulkanø (Gutkind 2024).
Helle Vibeke Jensen
Helle Vibeke er uddannet modedesigner i 1988 på Danmarks Designskole. Siden 1995 har hun illustreret bøger, designet plakater, arbejdet med håndlavede bøger, udgivet egne bøger, designet en font, rejst verden rundt, udstillet og lavet workshops. Følg hendes arbejde her: www.hebiinu.com,
www.hebiinuarkive.com, og Instagram @hebiinu.
Laura Ringo
Debuterede som forfatter med ungdomsromanen Crememasterrefleksen i 2017. I 2019 fulgteungdomsromanen Papirbryllup. For den modtog hun Blixenprisen 2019 i kategorien 'Årets young adult-udgivelse'. Papirbryllup blev også nomineret til Politikens Litteraturpris 2019.
I 2020 var Laura Ringo klar med sin første roman til voksne, Fødedygtig. I september 2021 fulgte den næste, Grundtvig er død (Gyldendal). Hun har undervist i skrivning flere steder, blandt andet på Krabbesholm Højskole og Testrup Højskole og er uddannet cand. mag i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Hendes seneste udgivelse er lydbogskomedien Rygerklubben fra 2022.
Carl Johan Sennels
Carl Johan Sennels er billedkunstner og illustrator, og har lagt streg til poetiske og eskapistiske udgivelser, afholdt tegneserieworkshops, udstillet malerier på etablerede gallerier og installationskunst i naturen, og udført scenografi til den klimadystopiske forestilling Luna Seconda på Sydhavn Teater. Carl Johan holder af science fiction, magisk realisme og playstation-spillet Inside.
Uddannet fra Det Kgl Danske Kunstakademi. Udstillinger, udgivelser, m.m. : scenografi til “Luna Seconda”, Sydhavn Teater, “Mere Lys” digte af Torben Munksgaard forlaget Kronstork, “Da (næsten) alle blev monstre” med Emil Blichfeldt, forlaget Calibat(kommende), “Dreamscape by the lake” ved Christianshavns volde, m.fl.
Maja Elverkilde
Maja Elverkilde er skønlitterær forfatter, siden 2013 bosat i Sverige, langt ude i skoven og helt primitivt. Her eksperimenterer hun med alternative måder at gøre hverdag på. Mindre kredsløb er i det hele taget et nøgleord, og håndsyede bøger efter de traditionelle bogbindingsteknikker er i den forbindelse blevet en vigtig del af både skriveprocessen og undervisningen.
Seneste udgivelser er klimaromanen ’Når vi rejser til Mars’(Escho 2021) og det håndsyede digthæfte ’Olie og appelsin’ (Pote Produktion 2021). Som en knopskydning af romanen har hun desuden udviklet ’Skovmeditationerne’, 17 tilknytningsøvelser til naturen, der både findes som udstilling og gør-det-selv-hæfte.
Marielle Göthberg
Marielle er som kunstner aktiv i både Stockholm og København. Hun arbejder med maleri, tegning og grafik i en konstant søgen efter billedets muligheder og essens. Marielle har en bachelor fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har studeret æstetik- og kunsthistorie.
Hun dykker tit dybt ned i nye interessante vidensområder, for nyligt har ortodokse ikonmalerier og skandinavisk porcelænfremstilling været deriblandt. Marielles udgangspunkt i hendes kunst er ofte billeder, hvorfra vores måder at lave og se på billeder historisk set kommer fra.
Franz M.H. Bomberg
Franz Bomberg lever af og for at skabe kunst- og kulturoplevelser for børn og voksne - som forfatter, illustrator, musiker, skuespiller og filmskaber. Han har flere års erfaring med at konceptudvikle og afholde undervisningsforløb for børn og unge, og med at skabe unikke universer og historier. Som illustrator veksler han mellem det karikerede og naturalistiske.
Som tilflytter til Bornholm er Franz bl.a. inspireret af de bornholmske folkesagn, og arbejder med historier om havfolk, trolde og underjordiske væsner. Franz har en bachelor i Film- og Medievidenskab, er cand.mag i Medievidenskab (begge Københavns Universitet), og er uddannet ved Forfatterskolen for Børnelitteratur.
Margrethe Nicoline Sørensen
Margrethe (de/hun/han) ser sig selv som en kunstnerisk blæksprutte – som tegneserietegner, billedkunstner, digter, redaktør og underviser, brænder de for at give kærligheden for kunsten og verdenen videre.
Opvokset i de russiske skove, har naturen fået faste rødder i fantasien - deres kunst udforsker forhold mellem queerness, familie og kultur, gennem slavisk folkekunst-teknikker og symbolik.
Anna Klahn
Anna fortæller: 'Jeg skriver for at åbne mig for det, der findes, blæst med stænk af saltvand, lugten af tang og det, der bruser i mørket.' Anna er forfatter, skriveunderviser og projektleder på Tag Stemmen Tilbage, et forfatterprojekt for tidligere voldsramte. Hun elsker når ord åbner lukkede rum i og imellem os - og at styrke modet til sårbarhed med sine elever. Anna er uddannet lærer, og uddannet fra Gladiators forfatterskole. Annas udgivelser tæller digtsamlingen Fra den afdødes hus, publikationer i danske og udenlandske litteraturtidsskrifter/antologier. Anna arbejder på sin første roman med støtte fra Statens Kunstfond og Danske Skønlitterære Forfattere.
Liv Ea
Liv Ea er uddannet på Forfatterskolen for børnelitteratur i 2018, og debuterede med
ungdomsromanen Kigger ned falder op samme år på forlaget Jensen & Dalgaard. I 2021 udkom Liv Ea på det aarhusianske forlag Herman & Frudit med digtsamlingen Lys bliver til løv, og i foråret 2023 udkom digtsamlingen små sten under huden (Herman & Frudit).
Liv Ea arbejder både i sin skrivende praksis og i sin undervisning med bæredygtighed og fokus på natur og økologiske processer. Liv Ea underviser i kreativ skrivning for børn og unge, og er Poesiens Hus’ allerførste fastansatte huspoet.
Puk Ewdokia
Puk er tegner og illustrator. Hun bruger tegningens sprog til at fortælle visuelle historier og skabe stemninger. Hverdagen, bybilledet, arkitektur, mennesker og de små ting, man ofte overser, er hendes yndlingsmotiver at zoome ind på.
Derudover underviser Puk unge og voksne i tegning, og til daglig driver hun også sin butik og værksted Ewdokia Shop i Aarhus. Puk har uddannet sig på Holbæk Kunsthøjskole,Opgang 2, Teknisk Skole og Aarhus Kunstskole. Hun har udstillet sine tegninger i Kroatien, Portugal og flere steder i Danmark herunder Aarhus, København og Kolding, og bidraget til en række udgivelser, bøger og magasiner.
Maja Gramstrup
Billede på vej.
Maja er uddannet fra Kunstakademiet i Bergen og er i øjeblikket en del af Kunstpionererne, som er et læringsforløb i at skabe rammer for kunst, iværksat af Kunsthal NORD. Derudover har hun tidligere gået på Gladiatorskolen og har også taget en gartner grunduddannelse. Maja er interesseret i feltet mellem kunst og botanik. Det felt har hun udforsket de sidste på år, gennem platformen ‘Det Voksende Værksted’, som har været en byhave i Aarhus, hvor hun og kunstner og musiker Ditte Elly Goard har inviteret på alt fra kompost workshops, Naturkor-performances til udstillinger i havens grøntsager.
Vi mestrer skriveaktiviteter for unge i alderen 13-30. Her kan den unge opdage sin indre forfatter sammen med vores dygtige facilitatorer og litterære mentorer fra cremen af den nordiske litterære scene. Skriv og skab sammen med professionelle fra en lang række kunstneriske discipliner. Skriv til workshop@poesienshus.dk
POESIENS HUS
Poesiens Hus c/o Dansk Forfatterforening
Strandgade 6, 1401 København K.
Leder Karen Siercke
karen@poesienshus.dk
CVR: 34641536
Foreningen POESIENS HUS er drevet med støtte fra
Københavns Kommune
Statens Kunstfond
Nordisk Kulturkontakt