POESIENS TIDSSKRIFT

Poesiens Hus er en fysisk base for landets digtsamlinger og arrangerer oplæsninger, workshops, teater, debataftener m.m.

Poesiens Hus er en fysisk base for landets digtsamlinger og arrangerer oplæsninger, workshops, teater, debataftener m.m.

277581139_5556316254398532_952205318931146250_n


Stinus Kirkeskov og Margrethe Sørensen fra Poesiens Hus har startet tidsskriftet POESIENS. En slags poetisk bodyguard, for en genre som både økonomisk og formidlingsmæssigt har trange vilkår. 

POESIENS er interesseret i det kunstneriske og poetiske udtryk, som vi undersøger journalistisk og nysgerrigt. Vi har mere fokus på de mennesker, der interagerer med det poetiske, end vi har fokus på selve digtet/billedet/essayet mm.Vi arnejder med POESIENS for at bane vejen til poetiske fællesskaber - både mellem dem, der har læst og skrevet poesi i mange år, og dem der oplever poesi som nybegyndere. Det er dét poetiske krydsbestøvningsfelt, POESIENS er sat i verden for at dyrke. 

POESIENS evige legekammerat, støtte, hjem og ophav er Poesiens Hus, som er stolt af at sende dette lysende, levende lyrikmagasin ud i verden.

Poesiens arbejder både for vækstlag og for etablerede i tråd med husets ambition om at opdage og fejre den bedste poesi og placere den foran det størst mulige publikum. ’Poesiens’ udgives kvartalsvis og har følgende fire temaer i 2022:

Poesiens NATUR (1. kvartal, 'Poesiens NATUR' udgives torsdag den 31. marts live i Poesiens Hus) 
Poesiens GRÆNSER (2. kvartal, 'Poesiens GRÆNSER' udgives torsdag den 23. juni live i Poesiens Hus) 
Poesiens SIND (3. kvartal, 'Poesiens SIND' udgives torsdag den 23. september live i Poesiens Hus)
Poesiens ØKONOMI (4. kvartal, 'Poesiens ØKONOMI' udgives torsdag den 15. december live i Poesiens Hus)

Arrangementer i Poesiens Hus kurateres ud fra de fire temaer og er på den måde med til at understøtte og udvikle ’Poesiens’. Hvert kvartal afsluttes med udgivelsesfest for ’Poesiens’, der præsenteres live af frivillige og bidragsydere.

Hvis du vil være med i POESIENS-redaktion eller høre mere om tidsskriftet, så skriv ind til poesiens.redaktion@gmail.com


 

POESIENS HUS afholder arrangementer der samler omkring poesi.

POESIENS HUS afholder arrangementer der samler omkring poesi.

POESIENS HUS

Poesiens Hus, C/O LiteraturHaus
Møllegade 7, 2200 København N

Leder Karen Siercke
karen@poesienshus.dk
CVR: 34641536

Foreningen POESIENS HUS er drevet med støtte fra 
Statens Kunstfond
Københavns Kommune
Nordisk Kulturfond